1 ks vykuchaný kapr
| 1500 ml voda
| 500 ml ocet
| 1 ks cibule
| 1 ks mrkev
| 1 ks petržel
| 8 ks kuličky pepře
| 5 ks kuličky nového koření
| 2 ks bobkový list
| 250 ml bílé víno
| 1 ks želatina v prášku
| sůl
Postup přípravy receptu Ryba v aspiku:
Do kastrolu nalijeme vodu, ocet a víno, přidáme očištěnou mrkev a petržel, sůl a všechno koření. Povaříme asi 10 minut a pak do vroucího nálevu vložíme omytého kapra. Vše zvolna vaříme asi 30 minut. Pak kapra vyjmeme, odřízneme hlavu a kapra příčně naporcujeme na řezy silné asi 2 cm. Ty složíme opět k sobě a opatrně položíme do ploché mísy. Z nálevu vyjmeme zeleninu a necháme okapat. Nakrájíme ji vroubkovým nožem na kolečka a rozložíme kolem kapra. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka a rozložíme je na kapra. Do vychladlého scezeného nálevu vmícháme želatinu a uvaříme podle návodu. Po částečném vychladnutí, když začne želatina tuhnout, nalijeme opatrně na připraveného kapra. Vložíme do chladničky a necháme zatuhnout. Rybu v aspiku před podáváním naporcujeme a podáváme s čerstvým pečivem.
Fotky receptu Ryba v aspiku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!