Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 09.10. 2024
Dnes má svátek Štefan a Sára
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ryba v papilotě

fotka Ryba v papilotě
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Ryba v papilotě:

4 filety z ryby  | 200 g uzeného lososa  | 2 karotky  | 4 rajčata  | 1 pórek  | 800 g brambor  |  sůl a pepř  | dle potřeby oliv. olej  | dle chuti bylinky  | dle potřeby bílé víno  | dle chuti citron

Postup přípravy receptu Ryba v papilotě:

1. Když není belgický král doma, ovládne kuchyni půvabná Moravanka Eva. Nedávno zabodovala skvělou česnečkou, ale dnes je tu v roli pomocnice. Veškerou zeleninu a brambory je třeba nakrájet na co nejjemnější kostičky, pórek na velejemná kolečka. Pierre vládne šéfkuchařským nožem s naprostou profesionalitou. Jen pro zajímavost – je to nůž japonský, který téměř nevyžaduje broušení.

2. Alobal je nastříhán na pruhy tak velké, aby se do nich ryba a ostatní suroviny daly pohodlně zabalit. Na každý kousek je třeba položit jemné proužky z uzeného lososa, kostičky mrkve a kroužky pórku. Na ty přijdou plátky rajčat, navrch a okolo bramborové kostičky. Jelikož brambory slouží jako příloha, může jich být víc než zeleniny. Musí být velmi drobně nakrájené, aby dostatečně změkly (doba přípravy je sympaticky krátká).

3. Rybu zasypanou zeleninou teď Pierre ovoní bylinami – bez těch by prý vůbec neuměl vařit –, osolí a opepří. Panenským olivovým olejem se nesmí šetřit, dodá totiž pokrmu vlastní chuť a vůni. Rozložení jednotlivých surovin na rybu Pierre dodržuje, protože ctí tradici. A jako dobrý kuchař má také všechno předem připraveno v miskách, takže stačí jen sáhnout a vybrat potřebnou ingredienci.

4. Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Teď můžete balíček neboli papilotku svrchu uzavřít a šev fólie dvakrát zahnout. Uzavřete i kratší strany a rovněž je ohněte vzhůru, aby z balíčku nemohla při pečení unikat šťáva. Než byl vynalezen alobal, používal se na papiloty pergamenový papír; jídlo je ale možné připravovat i v zapékacích nádobkách s dobře těsnící pokličkou.

5. Po 10 až 12 minutách přijde magický okamžik – Pierre si poslechne, zda to v balíčku utěšeně syčí a bublá, což je známkou toho, že se směs správně propéká a dusí. Leccos napoví i vůně v kuchyni… Od téhle chvíle počítáme ještě dvě minuty – a ryba je hotová. Teď už zbývá jenom rychle otevřít troubu a připravit balíčky na poslední kouzelný krok.

6. Každý balíček položte na talíř a opatrně rozbalte. Teď dojde na to nejpikantnější – zálivku. Do vypečené šťávy uvnitř balíčku totiž přijde ještě pár kapek vína nebo piva; kterou variantu zvolíte, záleží jen na tom, co hostům chutná víc (čím se ryba zalévá, to se k ní také pije). Pokrm se většinou jí rovnou z balíčku; na stole by měly být kromě soli a pepře připraveny i skrojky citronu ke zvýraznění chuti.


Fotky receptu Ryba v papilotě:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ryba v papilotě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Stříbrňáky