Vložil: | Madarona |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Ryba ve sladkokyselé omáčce:
3 lžíce středně pálivé kari pasty
| 1 velkou cibuli, rozpůlenou a nakrájenou na plátky
| 1 červenou papriku, očištěnou, zbavenou semínek a nakrájenou na proužky
| svazek opláchnutého čerstvého koriandru
| 400 ml kokosového mléka (konzerva)
| hrst sušených meruněk, dýně, manga nebo papáji, namočené ve vlažné vodě a nakrájené na tenké plátky
| 700 g filetů z pevné bělomasé ryby, nakrájených na větší kousky
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Ryba ve sladkokyselé omáčce:
Kari pastu dejte do kastrolu, rozehřejte ji, pak vložte cibuli a společně opékejte asi tři minuty. Přidejte papriku a nasekané stonky koriandru a smažte další dvě minuty. Přilijte kokosové mléko, sušené ovoce a přiveďte k varu. Osolte, opepřete a mírně povařte zhruba pět minut, aby omáčka zhoustla.
Vložte kousky ryby a všechno povařte osm až deset minut, dokud se ryba nezačne dělit na kousky. Potom jídlo už jenom posypte lístky koriandru a podávejte. Jako příloha se nejlépe hodí rýže nebo chlebové placky.
Fotky receptu Ryba ve sladkokyselé omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!