Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Ryba ve smetanové marinádě:
4 porce ryby
| dle chuti: sůl a ocet
| kousek mrkve, celeru a petržele
| 1 ks malá cibule
| 3 zrnka pepře
| 1 zrnko nového koření
| 1 ks bobkový list
| Marináda:
| 3 lžíce majonézy
| 2 lžíce bílého jogurtu
| 2 lžíce bílého vína
| 1 dl smetany ke šlehání
| 1 malá cibule
| 2 lžíce zmrazeného hrášku
| kousek červené papriky a okurky, mrkev a celer z vývaru
Postup přípravy receptu Ryba ve smetanové marinádě:
Do vařící osolené a nepatrně okyselené vody vložíme kořenovou zeleninu, jednu cibuli a koření, přivedeme k varu, povaříme 10 minut a přidáme porce ryby. Vaříme je velmi mírným varem, až změknou.
Opatrně je vyjmeme, vykostíme a necháme vychladnout. Přelijeme je marinádou a necháme v chladničce proležet. Před podáváním je ozdobíme petrželkou a zeleninou.
Příprava marinády:
Majonézu rozmícháme s vínem, jogurtem a ušlehanou smetanou, přidáme na tenká kolečka nakrájenou spařenou a vychladlou cibulí, v horké vodě propláchnutý a okapaný hrášek a na nudličky nakrájenou zeleninu.
Fotky receptu Ryba ve smetanové marinádě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!