Postup přípravy receptu Rybářský kotlík s křupavou čepicí:
Ryby očistíme, oddělíme čisté rybí maso a z ostatního uvaříme v 1 litru vody silný vývar. Zatímco se vývar vaří, nakrájíme rybí maso na menší kousky. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pórek a nakrájený česnek. Přidáme nakrájená rajčata, nahrubo strouhaný celer, mrkev a osolíme. Zalijeme přecezeným vývarem, přidáme rybí maso a provaříme. Dochutíme pepřem, lžičkou curry, petrželovou natí a zahustíme jíškou.
Uvařenou polévku rozlijeme do misek. Okraje misek potřeme zvnějšku žloutkem. Připravíme si listové těsto, které vyválíme na větší průměr než je hrdlo misky a položíme je na misku s polévkou. Pečlivě utěsníme, vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme.