Použité suroviny receptu Rybí bujón s pohankovými knedlíčky :
500 g lososích hlav a chvostů
| 1/2 svazku polévkové zeleniny
| 1 ks cibule
| 10 kuliček bílého pepře
| 1/2 lžičky koprových semínek
| 1/8 l bílého vína
| 1/2 lžičky mořské soli
| šťáva z 1/2 citronu
| 2 lžíce naskekaného kopru
| knedlíčky:
| 100 g pohankové mouky
| 1 lžíce hladké plnotučné sójové mouky
| 1/2 lžičky mořské soli
| na špičku nože čerstvě mletý bílý pepř
| 40 g másla
| 2 ks vejce
| šťáva z 1/2 citronu
| 1 lžíce nakrájené pažitky
Postup přípravy receptu Rybí bujón s pohankovými knedlíčky :
Lososí hlavy a ocasy, stejna jako zeleninu omyjeme a očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rybí odřezky se zeleninou cibulí, zrnky pepře, koprovými semínky a jedním a půl litrem pitné vody necháme zvolna asi 20 minut vařit. Po 15 minutách nalijeme do bujónu bílé víno. Potom bujón přecedíme. Na knedlíčky promícháme pohankovou a sójovou mouku, sůl a pepř. Rozpustíme máslo a s vejci, citrónovou šťávou a pažitkou přimícháme do moučné směsi. Knedlíčkové těsto necháme 15 minut odležet. Bujón znovu uvedeme do varu. Dvěma čajovými lžičkami vytvarujeme z těsta 12 knedlíčků a 10 minut je v bujónu povaříme. Polévku dochutíme solí a citrónovou šťávou, podáváme posypanou koprem.
Fotky receptu Rybí bujón s pohankovými knedlíčky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!