Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rybí filé po pirátsku:
1 balíček tyčinky krabí
| 10 dkg salám
| dle chuti: koření provensálské a sůl
| dle chuti: omáčka pikantní
| 1 citron
| 10 dkg sýr strouhaný
| 600 g filé rybí
| 250 ml smetana
Postup přípravy receptu Rybí filé po pirátsku:
Rybí filé necháme mírně rozmrazit a každou kostku pokrájíme na 4 dílky. Osolíme, pokapeme citrónem. Krabí tyčky nakrájíme na větší kousky. Dno zapékací misky poklademe salámem, na to navršíme rybí filé a volně posypeme krabími tyčkami. Šlehačku našleháme a když je tuhá, přidáme čertovskou omáčku a trochu provensálského koření. Lehce promícháme a vzniklým krémem pokryjeme směs v zapékací misce. Uhladíme a posypeme strouhaným sýrem. V předehřáté troubě zapékáme zhruba 20-25 min při 180°, až sýr zezlátne. Jako příloha se hodí vařené či pečené brambory.
Fotky receptu Rybí filé po pirátsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!