500 g brambor
| 500 g fazolek
| sůl
| 2 citrony
| 600 g filet z tresky
| 3 lžíce oleje
| 125 ml bílého vína
| 400 ml rybího vývaru
| 2 lžičky Maggi světlé jíšky
| 2 plátky libové anglické slaniny
Postup přípravy receptu Rybí filé s fazolkami:
Oloupeme brambory, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Fazolky omyjeme a očistíme. Obojí přelijeme osolenou vodou a vaříme 12 minut doměkka. Vodu slijeme.
Rozpůlíme citrón a vymačkáme šťávu. Omyjeme rybu, osušíme ji, pokapeme citrónem a osolíme. V pánvi rozpálíme olej a filety v něm po obou stranách opečeme. Po 4 minutách je vyjmeme a odložíme stranou.
Do tuku přilijeme víno, vývar a zbývající citrónovou šťávu. Omáčku zahustíme MAGGI Světlou jíškou a dochutíme solí a pepřem. Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme ji. Škvarečky posypeme brambory s fazolkami. Druhý citrón omyjeme a nakrájíme na plátky.
Na talíře rozdělíme brambory s fazolkami a filety. Ozdobíme citrónem.
Fotky receptu Rybí filé s fazolkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!