Použité suroviny receptu Rybí filé s pikantní kůrkou:
700 g brambor
| 400 g rybího filé mraženého
| 2 lžíce másla
| 1 jablko
| 1 lžíce křenu
| 4 lžíce strouhanky
| 150 ml smetany
| koření na ryby
| sůl
Postup přípravy receptu Rybí filé s pikantní kůrkou:
Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Navrstvíme je do vymazané zapékací formy. Osolíme a opepříme. Rybí filé osolíme a opepříme a položíme na brambory. Máslo ropustíme. Jablko oloupeme a najemno nastrouháme, smícháme s křenem, strouhankou a rozpuštným máslem. V kastrolu ohřejeme 150 ml vody se smetanou, vmícháme koření na ryby a povaříme. Omáčkou přelijeme filé s bramborami a na závěr potřeme strouhankou ochucenou jablkem a křenem. Pečeme v troubě asi 50-60 minut.
Fotky receptu Rybí filé s pikantní kůrkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!