Použité suroviny receptu Rybí filé se sladkokyselou omáčkou:
4 lžíce bílý vinný ocet
| 180 g žampiony
| 2 lžičky kukuřičný škrob
| 3 lžíce sojová omáčka
| dle chuti: sůl a pepř
| 650 g rybí filé
| 1 ks zelená paprika
| 1 lžíce rajčatový protlak
| 1 hrnek rybí vývar
| 230 g ananasový kompot
| 1 ks červená paprika
| 2 ks rajče
Postup přípravy receptu Rybí filé se sladkokyselou omáčkou:
Rajčata oloupeme a zbavíme semen. Žampiony nakrájíme na plátky.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Papriky rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, ocet a rajčatový protlak dáme do rendlíku. Z rybího vývaru odebereme 4 lžíce do misky, zbytek nalijeme do rendlíku. Vývar v misce smícháme s kukuřičným škrobem na hladkou pastu. Směs v rendlíku přivedeme k varu, vmícháme do ní rozpuštěný kukuřičný škrob a za stálého míchání ji zvolna vaříme do zhoustnutí. Potom ji povaříme ještě zhruba 5 minut.
Do omáčky přidáme papriky, ananas a sirup z konzervy, rajčata a žampiony a za občasného zamíchání vaříme 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
Rybí maso upravíme do zapékací misky, přelijeme omáčkou a misku přikryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Maso musí být křehké. Hotový pokrm rozdělíme do misek a ihned podáváme.
Fotky receptu Rybí filé se sladkokyselou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!