Postup přípravy receptu Rybí filé v omáčce:
Papriky omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme z nich semeníky a nakrájíme na nudličky. Do hrnce dáme ocet, rajský protlak a sójovou omáčku. Pak přilijeme rybí vývar až na několik lžic, které odložíme stranou. Přivedeme k varu. Mezitím odložené množství rybího vývaru smícháme se škrobem a vytvoříme hladkou omáčku, kterou dolijeme do vařící směsi vývaru. Necháme zhoustnout a ještě chvíli povaříme. Potom do omáčky přidáme nakrájené papriky, ananas, nakrájená a oloupaná rajčata, nakrájené žampióny, osolíme, opepříme a vaříme asi 5 minut. Podle chuti omáčku okyselíme octem. Rybí filé naskládáme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou a potom zapékací mísu překryjeme alobalem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 - 25 minut. Podáváme s pečivem nebo vařenými bramborami.