Použité suroviny receptu Rybí filé v pivním těstíčku:
podle potřeby: pivo
| 1 - 2 lžic horčice
| 2 ks vejce
| 6 ks rybí filé (kostky)
| 5 lžic hladká mouka
| 3 lžíce solamyl
| 2 lžíce sójová omáčka
| podle chuti: grilovací koření
| podle chuti: mletý černý pepř a sůl
| podle potřeby: olej
| podle chuti: citronová šťáva
Postup přípravy receptu Rybí filé v pivním těstíčku:
Filé omyjeme, osušíme utěrkou, osolíme, posypeme grilovacím kořením a kostky zakápneme citronovou šťávou. Necháme je odležet a připravíme si těstíčko.
Hladkou mouku smícháme se solí, kořením a solamylem. Přidáme hořčici a sójovou omáčku, vejce a smícháme. Nakonec přiléváme pivo. Množství by mělo být takové, aby nám vzniklo hustší těstíčko. Rozpálíme si pánev s olejem. V těstíčku pak z obou stran namáčíme kostky filet a ihned je smažíme. Smažíme je dozlatova.
Filé zdobíme plátky citronu a podáváme s bramborovou kaší.
Fotky receptu Rybí filé v pivním těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!