Použité suroviny receptu Rybí filé zapečené ve smetaně:
600 gramů filetů z tresky
| 2 lžíce citrónové šťávy
| 1 cibule
| 2 lžíce másla
| 3 lžíce hladké mouky
| 150 ml zeleninového vývaru
| 150 ml bílého vína
| 150 ml smetany ke šlehání
| 2 žloutky
| 3 lžíce sekané petrželky
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Rybí filé zapečené ve smetaně:
Rybí filety pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Cibuli nakrájíme nadrobno a zesklovatíme na másle. Přidáme mouku a zapražíme. Zalejeme vývarem, vínem a smetanou. Povaříme asi 5 minut. Osolíme, opepříme a vmícháme žloutky a nasekanou petrželku. Rybu osolíme a vložíme do vymazané zapékací mísy. Přelijeme omáčkou a zapékáme asi 20 minut. Podáváme s kaší nebo jen se salátem.
Fotky receptu Rybí filé zapečené ve smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!