Postup přípravy receptu Rybí filet jako biftek:
Rybí filety očistíme, osolíme, okmínujeme a mírně opaprikujeme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
Na pánvi na rozpáleném sádle ryby zprudka osmažíme. Přidáme sójovou omáčku a část cibule. Rybu ještě chvilku dopékáme. Na konci přípravy přidáme oříšek másla, výpek zaprášíme trochou mouky, promícháme, podlijeme malým množstvím horké vody. Pozor, nepřelít, strhne se nevratně chuť šťávy. Vše velmi krátce provaříme. Mouka šťávu pěkně zahustí. Podle chuti je možné šťávu ještě mírně dosolit a dokořenit, záleží na množství koření na filé.
Rybu opatrně přesuneme na talíř, přelijeme šťávou a posypeme zbytkem syrové cibulky. Rybu podáváme s bílým chlebem.