Vložil: | Markousek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Rybí filety v páře s bylinkami:
1 filety
| 400 ml bílého vína
| dle chuti kopr, petrželka, bazalka
| 2 jarní cibulky
| 2 bobkové listy
| 1 citron
| dle chuti sůl a pepř
| špetka muškátového květu
| 1 máslo
| dle chuti zelená petrželka
Postup přípravy receptu Rybí filety v páře s bylinkami:
Do hrnce nebo hlubší pánve nalijeme víno, přidáme očištěné jarní cibulky, bobkový list, sůl, plátky z poloviny dobře omytého citronu, uvedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Rybí filety osolíme, okořeníme pepřem a špetkou muškátového květu. Do hrnce vložíme pařák nebo děrovanou podložku a na ni narovnáme připravené filety, které pokryjeme omytými bylinkami. Přiklopíme poklicí a vaříme v páře asi 15–20 minut, podle výšky masa. Tekutina během vaření nesmí dosahovat až k rybě. Uvařené filety vyjmeme, pokapeme trochou rozpuštěného másla a podáváme s vařeným bramborem, petrželkou a plátky citronu. Porce ryby můžeme přelít lžící vinné várky.
Rybí filety můžete povařit přímo ve víně s trochou vody a přísadami. Vaříme je ale těsně pod bodem varu.
Fotky receptu Rybí filety v páře s bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!