150 g bílé ryby
| 20 ml oleje
| 30 g cibule
| 30 g celeru
| 20 g mrkve
| 50 g rajčat
| 10 ml vína
| 10 g citrónu
| 5 g česneku
| 0,2 g černého pepře
| 2 g soli
Postup přípravy receptu Rybí gjuveč:
Rybu očištěnou od kůže a kostí nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme, pokapeme vínem a necháme jednu hodinu uležet. Obalíme v mouce a osmažíme. Do stejného tuku vlijeme malé množství vody a špetku soli a vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme. Vlijeme rozředěný rajský protlak a znovu podusíme. Posypeme moukou a lehce zasmažíme, posypeme červenou paprikou, vlijeme zbytek vína a vodu. Jakmile začne omáčka vřít, vložíme kousky ryby a podusíme.
Fotky receptu Rybí gjuveč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!