Vložil: | Janninam |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Rybí hrnec:
1 kg rybího masa
| 1 lžíce citronové šťávy
| sůl
| 1 cibule
| 1 pórek
| 1 mrkev
| 1 malý celer
| 1000 ml studené vody
| 1 svazek bylinek (zelená petželka, kopr , pažitka)
| 6 kuliček nového koření
| 80 g másla
| drcený barevný pepř
Postup přípravy receptu Rybí hrnec:
Vykoštěné ryby očistěte, omyjte a nakrájejte na větší kusy. Pokapejte je citronovou šťávou, osolte a nechte chvíli proležet.
Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na stejně velké kousky. Do hrnce nalijte litr vody a přiveďte k varu. Do vroucí vody vložte rybí maso, zeleninu, bylinky, nové koření a máslo. Hrnec přiklopte pokličkou, sundejte z ohně a vložte do trouby vyhřáté na 150°C. Při této telotě pokrm pomalu duste, přibližně 60 minut.
Hotový rybí hrnec podle chuti okořeňte barevným pepřem a osolte. K polévce servítujte žitný chléb, který v ní namáčejte.
Jako variantu můžete místo poloviny vody použít sladkou smetanu. Polévka bude hutnější a jemně krémová.
Fotky receptu Rybí hrnec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!