Vložil: | krustýna |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Rybí karbanátky se zelným salátem:
300 g rybího filé
| 50 ml mléka
| 1 bobkový list
| 1 jarní cibulka
| 1/2 červené chilli papríčky
| 1/2 hrnku strouhanky
| 1 vejce
| 1 citron
| 50 g hl. mouky
| olej na smažení
| sůl, pepř
| 1/2 hlávky červeného zelí
| 1 mrkev
| 1 lžíce octa
| 1 lžíce cukru
| 1 lžíce kysané smetany
| 1lžíce majonézy
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Rybí karbanátky se zelným salátem:
Troubu rozehřejeme na 190 stupňů. Do pekáčku dáme filé, zalijte mlékem a přidáme bobkový list. Pečeme asi 15 minut.
Zatím nakrájíme cibulku na proužky a papričku najemno, nasypeme do mísy a přidáme upečené filé, ze kterého jsme vyndali bobkový list. Rybu rozmačkáme vidličkou, do mísy vyklepneme vejce a přisypeme strouhanku. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
Směs dobře promícháme a přendáme na pomoučněný vál. Z kousků velkých jako vejce vytvoříme placičky asi 1 cm vysoké.
Na pánvi osmahneme po obou stranách dozlatova asi 2-3 minutky. Hotové karbanátky vyndáme na papírový ubrousek a odsajeme z nich přebytečný tuk.
Salát: Zelí nakrájíme na tenké proužky, osolíme a rukama dobře promačkáme, aby zkřehlo. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, pepříme a promícháme s octem, cukrem a majonézou.
Fotky receptu Rybí karbanátky se zelným salátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!