Použité suroviny receptu Rybí kari v kokosovém mléku:
600 g filety z bílé ryby
| 1 ks cibule
| 1 ks česnek
| 4 lžíce oleje
| 4 lžíce kari koření
| sůl, mletý pepř
| 200 ml rybí vývar
| 400 ml kokosové mléko
| 1 lžíce sójová omáčka
| 1 lžíceš šťáva z limetky
| čerstvý kiriandr,
| 1 špetička chilli koření
Postup přípravy receptu Rybí kari v kokosovém mléku:
Rybí filety důkladně očistěte, opláchněte pod tekoucí studenou vodou, osušte do papírové utěrky a nakrájejte na menší kousky. Cibuli s česnekem oloupejte, nasekejte najemno a nechte zesklovatět v hrnci na rozehřátém oleji. Přidejte rybí maso, zasypejte je kari kořením, opatrně promíchjte a krátce orestujte /chuť kari lépe vynikne/.
Následně rybu osolte a ochuťte mletým bílým pepřem. Podlijte vývarem i kokosovým mlékem a přibližně 10 minut povařte. Zakapejte sójovou omáčkou a čerstvě vymačkanou šťávou z lunetky. Duste doměkka.
Připravené rybí kari dochuťte drobně nasekaným čerstvým koriandrem nebo petrželkou a chilli kořením. Vhodnou přílohou k tomuto pokrmu je rýže či rýžové nudle.