Použité suroviny receptu Rybí kousky s ostrou omáčkou:
600 g filetů z tresky
| sůl
| mletý zázvor
| 2 bílky
| 5 lžic solamylu
| olej na smažení
| 250 ml masového vývaru
| 1 sklenice sterilované čínské zeleniny (450 g)
| 1-2 lžíce sójové omáčky
| 1 lžička chilli
| dle potřeby cukr
Postup přípravy receptu Rybí kousky s ostrou omáčkou:
Omyté a osušené filety nakrájíme na větší kousky. Osolíme je a potřeme zázvorem. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do něj 4 lžíce solamylu. Kousky tresky obalíme v těstíčku a na rozpáleném oleji je opečeme dozlatova. Do woku nalijeme vývar. Přidáme sterilovanou zeleninu, sójovou omáčku, chilli a vše přivedeme k varu. Zeleninovou omáčku zahustíme zbylým solamylem rozmíchaným v troše vody, dle chuti osladíme a odstavíme.
Fotky receptu Rybí kousky s ostrou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!