Použité suroviny receptu Rybí polévka s osmaženou zeleninou:
2 rybí hlavy
| rybí vnitřnosti
| odřezky z ryb
| 1 mrkev
| 1 petržel
| kousek celeru
| máslo
| trochu mouky
| 1 hrst sušených hub
| 1 cibule
| 1 bujonová kostka
Postup přípravy receptu Rybí polévka s osmaženou zeleninou:
Rybí hlavy očistíme a dáme vařit s cibulí. Vnitřnosti i jikry a mlíčí nakrájíme na kousky a dáme vařit zvlášť. Zeleninu nastrouháme na okurkovém struhadle a dáme dusit na máslo. Předem namočené houby taky uvaříme. Po 1/2 hodině varu hlavy scedíme a obereme. Do vývaru přidáme uvařené vnitřnosti a obrané maso z hlav, houby a usmaženou zeleninu. Na másle usmažíme světlou jíšku a polévku zahustíme, přidáme ještě vývarovou kostku, případně dosolíme. Přistrouhneme trošku muškátového oříšku. Kdo má rád, může přidat smetanu. Polévku podávám s osmaženou houskou nebo udělám kapání z vajíček, která zbyla po obalování kaprů. Smažená zelenina a houby srazí pach rybiny a polévka je lahodná.
Fotky receptu Rybí polévka s osmaženou zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!