Použité suroviny receptu Rybí polévka z mlíčí s praženou krupicí:
20 g másla
| 25 g krupice
| 150 g kořenové zeleniny
| 50 g kapusty
| 150 g květáku
| 150 g kapřího mlíčí
| 3 lžíce mléka
| 1 ks žloutku
| pepř
| zázvor
| pažitka
Postup přípravy receptu Rybí polévka z mlíčí s praženou krupicí:
Nejdříve si dáme vařit osolenou vodu na polévku (asi 2 litry). Očistíme a nakrájíme si všechnu zeleninu a na pánvi na kousku másla si usmažíme do růžova větší krupici. Mlíčí také opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Do vařící vody vložíme zeleninu, mlíčí a upraženou krupici a vaříme asi 25 minut. Na závěr přidáme do polévky žloutek rozmíchaný s trochou mléka a mletým pepřem (nebo zázvorem). Polévku posypeme na talíři nasekanou pažitkou. Jako vložku do této polévky můžeme použít i na másle osmaženou nakrájenou žemli (polévka je potom vydatnější).
Fotky receptu Rybí polévka z mlíčí s praženou krupicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!