Postup přípravy receptu Rybí roládky jako vynikající jednohubky:
Nejprve hladkou mouku, mléko a vejce vyšlehejte dohladka. Potom plech vyložte pečicím paprírem, potřete ho mírně olejem a rovnoměrně na něj nalijte těsto. Pečte v horké troubě při teplotě 175 stupňů Celsia přibližně čtvrt hodiny. Upečené těsto vyndejte z trouby a nechte ho vychladnout. Pak ho potřete křenem podle chuti (ze sklenice, asi 50 g) a zakysanou smetanou. Posypejte nadrobno nasekanou pažitkou a obložte uzeným lososem či jinou rybou. Omeletku z delší strany pevně zaviňte. Takto připravenou roládu nakrájejte na tenké řezy a naservírujte je na mísu. Na každý řez dejte kopeček zakysané smetany. K palačinkovým jednohubkám chutná hlávkový salát se zálivkou vinaigrette (voda, ocet, sůl, cukr, olej).