Postup přípravy receptu Rybí sekaná s bramborovou kaší:
Rybí filé nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Rohlíky nakrájíme na kolečka a ty namočíme do mléka. Rybí filé rozmixujeme a přendáme do mísy. Přidáme vymačkané rohlíky, žloutek, zakysanou smetanu, sůl, pepř, kudrnku, kopr, muškátový květ a dobře promícháme. Přibližně polovinu másla rozehřejeme na pánvi, přidáme nakrájené očištěné žampiony, nasekanou cibulku a společně krátce orestujeme. Necháme vychladnout. Do vychladlé žampionové směsi přimícháme nakrájená vařená vajíčka. Plát z alobalu potřeme zbytkem másla, na něž rozetřeme nejprve rybí směs a na ni žampionovou náplň. Pomocí alobalu svineme do rolády. Alobal dobře uzavřeme a dáme do pekáčku. Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180 stupňů Celsia asi 30 minut. Hotovou sekanou necháme nejprve trochu zchladnout a pak zbavíme alobalu. Před podáváním ji nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší a dušenou mrkví.