Postup přípravy receptu Rybí směs s omáčkou Romesco:
Ryby poprášíme moukou a zlehka opečeme na olivovém oleji. Stáhneme z plamene a osmahneme "dary moře". Přidáme k rybám, olej slijeme a pustíme se do přípravy omáčky (omáčka Romesco: 5 červených paprik, 100 g lískových oříšků, 50 g mandlí, 1 hlavička česneku, 3 plátky bílého chleba, 5 rajčat). Všechny ingredience nejprve pokrájíme nebo nahrubo nastrouháme (rajčata navíc předem oloupeme a chleba osmažíme). Zředíme vývarem (rybí vývar: 1 rybí hlava, 500g rybích vnitřností, 1 syrový celer, 2 mrkve, půl cibule, 1 petržel, 1 rajče) a rozmixujeme. Mezitím přendáme ryby do pekáče, zalijeme rozmixovanou směsí a pečeme v troubě přibližně 15 minut při teplotě 150 stupňů.