800 g mořský ďas
| 1 špetka sůl
| 1 špetka mletý černý pepř
| 3 lžičky citronová šťáva
| 100 g máslo
| 4 stroužky česnek
| 100 g cherry rajčátek
| 1 lžíce hořčice /i ostřejší/
| 200 ml vývar /masový, rybí, i zeleninový/
| 200 ml bílé víno
| 1 snítka zelená petrželka na zdobení
Postup přípravy receptu Rybí specialita:
Mořského ďasa omyjte a osušte. Jednotlivé porce osolte, posypejte mletým pepřem a pokapejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Rybu nechte přibližně 60 minut odpočinout na chladném místě.
Na pánvi rozpusťte máslo a odleželou rybu ze všech stran opečte. Potom ji i s výpekem přendejte do pekáčku a při 180 °C asi 10 minut dopékejte.
Oloupaný česnek nasekejte na tenké plátky. Rajčátka omyjte, osušte a rozkrojte na poloviny nebo na čtvrtky. Pekáček s dopečeným mořským ďasem vyjměte z trouby a porce ryby přendejte na chvilku na talíř.
Pak do výpeku vložte česnek, rajčátka a lžíci fijónské hořčice. Podlijte vývarem a bílým vínem. Vložte zpět opečenou rybu a vše krátce povařte. Hotový pokrm podávejte s vařenými brambory nebo s pečivem – třeba s nasucho opečenou francouzskou bagetou. Jednotlivé porce na talíři dozdobte snítkou čerstvé petrželové natě.
Fotky receptu Rybí specialita:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!