Postup přípravy receptu Rybí špízy s bazalkovou omáčkou:
Rybí filety očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky.
Připravíme si omáčku. Bazalku usekáme, smícháme s jogurtem a olejem. Osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.
Na špejle střídavě napichujeme žampiony, slaninu a rybu. Konce špejlí ovineme alobalem. Vložíme do rozpáleného grilu a za potírání olejem grilujeme 8 až 10 minut.
Rybí špízy podáváme s bazalkovou omáčkou a opečeným bramborem.
Obměna: Rybí špízy můžeme připravit i z vykostěného a kůže zbaveného kapra. A místo grilu je také můžeme opékat na pánvičce.