Postup přípravy receptu Rybí závitky se špenátem, modrým sýrem a smetanovou omáčkou:
Na hlubší pánev s rozpáleným olejem dáme 1 celý stroužek česneku, krátce orestujeme, vyjmeme a přidáme lehce rozmrazený špenát, asi 5 minut podusíme, osolíme, opepříme a dochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku a nakonec vmícháme nadrobený plísňový sýr. Pak už nevaříme.
Rozmrazené filety osolíme, opepříme, potřeme směsí ze špenátu a sýra, vytvoříme závitky, které spojíme párátky. Složíme je do zapékací misky vymazané máslem a na každý položíme ještě plátek másla. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů dozlatova.
Smetanovou omáčku připravíme z 20 g rozehřátého másla, do kterého přilijeme smetanu, vše uvedeme do mírného varu, osolíme a přidáme eidam. Povaříme až do zhoustnutí. Na talíři hotovou omáčku přelijeme přes zapečené závitky.