Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Rybí zeleninová polévka s pivem:
600 g čerstvých ryb (např. okoun, štika nebo kapr)
| 2 petržele
| 2 mrkve
| půlka bulvy celeru
| 1 menší cibule
| 1 menší pórek
| 1,5 l vody
| 2 kostky slepičího bujonu
| 1 dl piva
| 100 g rybích jiker (můžeme vynechat)
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Rybí zeleninová polévka s pivem:
Očistíme a vykostíme ryby. Petržel, mrkev a celer očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli a pórek na kroužky. Zalejeme vodou, přidáme bujonové kostky a vaříme dopoloměkka. Vložíme ryby a vaříme úplně doměkka. Přilejeme pivo (kdo chce, přidá jikry) a ještě asi 3 minuty povaříme. Dochutíme solí, pepřem a podáváme s opečenými toasty.
TIP: Do majonézy vmícháme rozetřený česnek, nakrájenou pažitku, opepříme a směs mažeme na toasty.
Fotky receptu Rybí zeleninová polévka s pivem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!