Vložil: | Kacenka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rybízová bábovka:
1 balíček skořicového cukru
| 370 g hladké mouky
| 200 g másla
| 250 g cukru krupice
| 8 vajec
| 1/2 lžičky citrónové kůry
| 1 jablko
| 1 pudinkový prášek
| 1 smetanu ke šlehání
| 150 g rybízu
| na obalení: hrubá mouka
| na ozdobu: rybíz, skořicový cukr
| dle potřeby: máslo na vymazání
| hrubá mouka na vysypání
Postup přípravy receptu Rybízová bábovka:
Rybíz (červený, bílý) očistíme a oloupané jablko nakrájíme na kostičky. Ovoce smícháme s trochou hrubé mouky.
Změklé máslo utřeme s polovinou cukru. Pak do směsi zašleháme žloutky a pudinkový prášek (vanilkový, smetanový, karamelový). Nakonec do vyšlehané pěny přisypeme skořicový cukr i citronovou kůru a vmícháme ohřátou smetanu.
Bílky vyšleháme se zbylým cukrem do pevného sněhu. Po částech sníh spolu s moukou přidáme do těsta. Nakonec do těsta na rybízovou bábovku vmícháme připravené ovoce.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 170 °C.
Rybízovou bábovku necháme částečně vychladnout, potom bábovku opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. Před podáváním posypeme rybízovou bábovku cukrem, případně ozdobíme kuličkami rybízu.
Fotky receptu Rybízová bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!