Postup přípravy receptu Rybízové dortíčky:
Do proseté mouky vmícháme kypřicí prášek, rozmělníme do ní tuk, přidáme cukr, sůl a zaděláme žloutkem s citronovou šťávou či octem vláčné těsto. Kdyby snad bylo tuhé, přikápneme trochu mléka nebo dáme žloutky dva. Těsto necháme odpočinout, vyválíme z něho placku 4 mm silnou. Vykrájíme kolečka, položíme na nepomaštěný plech (případně plech vyložený pečicím papírem). Ze zbytku těsta vyválíme tenké válečky. Okraje koleček potřeme bílkem a válečky na ně přilepíme. Upečeme do- růžova. Z bílků ušleháme tuhý sníh a do něj zašleháme pískový cukr. Chvíli třeme a pak přidáme zrnka rybízu (opraná a oschlá). Krém navrstvíme na upečené dortíčky, vrch pocukrujeme a dáme do vlažné trouby oschnout. Místo sněhovým krémem můžeme dortíčky plnit rozetřenými jahodami, dušeným oslazeným rybízem nebo půlkami meruněk, okapaných a podušených v cukru.