Postup přípravy receptu Rybízoví hastrmani:
Z části mléka, jedné lžíce mouky, kostky cukru a droždí připravíme kvásek. Do osolené mouky rozdrobíme tuk, přidáme vzešlý kvásek a se zbytkem mléka vypracujeme těsto. Vložíme je do ubrousku, který jsme namočili ve studené vodě a posypali moukou. Těsto do ubrousku zavážeme a zavšsíme na vařečku do hrnce se studenou vodou, kde je necháme asi 3 hodiny kynout. Poté těsto utěrkou osušíme, vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme plát asi 1cm silný. Krájíme z něj obdelníčky, které lehce vytáhneme do stran. Doprostřed obdelníčku uděláme důlek, ten naplníme rybízovou marmeládou, potřeme peroutkou namočenou v rozpuštěném tuku, klademe je na tukem vymazaný plech a prudce pečeme do zlatova. Upečené a ještě teplé hastrmany obalujeme ve vanilkovém cukru.