Postup přípravy receptu Rybízový dezert se šlehačkou:
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Postupně zašleháme cukr střídavě se žloutky a nakonec zlehka vmícháme mouku, vanilkový cukr a citronovou kůru. Těsto nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 25 minut při 180°C. Hotový piškot vyklopíme, necháme úplně vychladnout a potom podélně rozkrojíme. Spodní díl potřeme rybízovou zavařeninou, přiklopíme a nakrájíme na 12 obdélníkových dílků. Šlehačku ušleháme s cukrem. Vmícháme ztužovač, vložíme do sáčku s tvořítkem a jednotlivé kousky nazdobíme. Nakonec na každý zákusek položíme kuličky omytého a okapaného rybízu a ozdobíme lístky meduňky.