Použité suroviny receptu Rybízový dort bez pečení:
125 g piškotů
| 80 g rozpuštěného, zchlazeného másla
| Náplň:
| 2 bal. želatiny čiré
| 200 ml džusu z červených hroznů
| 500 g měkkého tvarohu nebo ricotty
| 500 ml bílého jogurtu
| 125 g cukru
| 1 bal. vanilínového cukru
| 250 g červeného rybízu
| 50 g malin (ostružin nebo borůvek)
Postup přípravy receptu Rybízový dort bez pečení:
1. Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem.
2. Piškoty rozdrtíme válečkem v igelitovém sáčku. Rozdrcené piškoty smícháme v míse s rozpuštěným a vychladlým máslem. Tuto masu rovnoměrně rozdělíme na dno dortové formy a pomocí lžíce dobře umačkáme.
3. Želatinu necháme nabobtnat v hroznovém džusu. Ve velké míse pomocí ruční metly dobře rozmícháme tvaroh, jogurt, cukr a vanilínový cukr. Nabobtnalou želatinu v hroznovém džusu zahřejeme (nesmí se vařit!) až se rozpustí a vmícháme ji do tvarohovo-jogurtové hmoty. Náplň necháme stát dokud nezačne houstnout.
4. Rybíz a maliny (ostružiny nebo borůvky) omyjeme a odstopkujeme. Ovoce zamícháme do náplně. Náplň nalijeme na korpus a dáme na cca 4 hodiny vychladnout do lednice.
5. Při vyndávání dortu nejprve uvolníme okraj formy příborovým nožem, pak rozevřeme okraj formy a odstraníme jej. Nožem podkrojíme (uvolníme) korpus od pečícího papíru a dort přeneseme na servírovací talíř.