Postup přípravy receptu Rybízový koláč se sněhovou čepicí:
1. V míse ušlehejte doběla žloutky, 150 g cukru, jeden vanilkový cukr a změklé máslo. Přimíchejte vlažné mléko, pozvolna i kypřící prášek a nakonec mouku.
2. Hotové těsto vlijte do formy vyložené papírem na pečení, vložte do trouby vyhřáté na 170°C a upečte dorůžova.
3. Rybíz zbavte stopek, propláchněte vodou, nechejte okapat, promíchejte s 200 g cukru a nechejte 10 minut odstát. Mezitím vyšlehejte vychlazené bílky s jedním vanilkovým cukrem na tuhý sníh.
4. Na prochladlý upečený korpus navrstvěte rybíz. Sníh naplňte do cukrářského sáčku, ozdobně nastříkejte na koláč a poprašte moučkovým cukrem. Koláč vložte do trouby vyhřáté na 180°C a zapečte shora 5-10 minut dozlatova.