Postup přípravy receptu Rybízový nákyp se skořicovým krémem :
1. Rozinky nechte ve 2 lžících teplé vody nabobtnat. Proso v sítu propláchněte horkou vodou a ve 1/4 litrech vody a na středním ohni vařte 3 minuty a pak nechte asi 15 minut bobtnat.
2. Mezitím omyjte a osušte rybíz. Vymažte formu na nákyp. Troubu zahřejte na 200 stupňů.
3. 30 g másla nechte rozpustit na horkém prosu. Přidejte med nebo cukr, smetanu, žloutky, ořechy a mouku. Rybíz a rozinky se zbytkem vody vmíchejte do prosa.
4. Z bílků ušlehejte pevný sníh a přidejte jej do prosa. Hmotu naplňte do formy a posypte oříšky. Zbylé máslo rozetřete po povrchu. Asi 40 minut pečte dozlatova.
5. Mezitím umíchejte krém z tvarohu, mléka, smetany a medu nebo cukru. Banán rozmačkejte a vmíchejte do krému. Dochuťte kořením.
Fotky receptu Rybízový nákyp se skořicovým krémem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!