Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 07.10. 2024
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rybky aneb pečenáče

fotka Rybky aneb pečenáče
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Rybky aneb pečenáče:

Na nálev:  | 500 ml octa  | 1 vrchovatá lžíce soli  | 4 lžičky cukru  | 3 kuličky nového koření  | 10 celých pepřů  |  hořčičné semínko  | 1 lžička koření na přípravu ryb  |  Na pečenáče:  | 12 filetů z menších chlazených ryb i s kůží  | 2 lžíce oleje na pokapání ryb  |  sůl na dochucení

Postup přípravy receptu Rybky aneb pečenáče:

Připravte nálev a ryby Suroviny na nálev dejte do hrnce a zalijte 750 ml vody. Nechte přejít varem (do horkého nálevu můžete přidat 100 ml červeného vína). Pokud máte celé chlazené ryby, odstraňte hlavy a ocasy. Pak ryby nařízněte na hřbetě a z každé seřízněte dva filety. Ty pokrájejte na menší kousky.
Obalujte a pečte Rozpalte troubu na 160 °C. V misce smíchejte mouku se sladkou paprikou (pokud máte rádi ostřejší chuť, můžete do směsi přidat i pálivou) a solí. Ryby osolte, obalte, přesuňte na plech pokrytý pečicím papírem a pokapejte olejem. Pečte deset až patnáct minut.
Srovnejte je do sklenice Až pečené ryby vychladnou, úhledně je skládejte do sklenice nebo kameninové nádoby (nám se uvedené množství vešlo do sklenice o objemu 0,7 l). Nakládané ryby můžete prokládat plátky cibule nebo kořenovou zeleninou svařenou v nálevu. Zkuste i tuhle variantu!
Nechte ryby plavat! Nakonec ryby zalijte vychladlým lákem, lahev pečlivě uzavřete a nechte v chladu (na chalupě stačí studená předsíň nebo sklep) odpočívat minimálně tři až pět dnů, aby se všechny chutě pěkně rozležely. Jen doufejte, že do Silvestra vydržíte neujídat!

Kapří pečenáče-

Pokud vám po štědrovečerní večeři zbude pár porcí obaleného kapra, naskládejte je do sklenice, proložte cibulí nakrájenou na kolečka a zalijte lákem ze sladkokyselých okurek. Na Silvestra budou kapří pečenáče skvělé!

Další báječné recepty na pečenáče:
Hájkovy výborné pečenáče
Pečenáče z kapra
Novoroční pečenáče
Domácí pečenáče z rybího filé
Houbové pečenáče
Pečenáče v rajském protlaku
Nakládaná ryba - pečenáče
Pečenáče z kapra


Fotky receptu Rybky aneb pečenáče:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Rybky aneb pečenáče
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Diamanty