Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Ryboto - rybí rizoto:
1 filet z Pangasiuse (nebo jiné bílé ryby, pokud možno s málo kostmi, nebo bez)
| 1 sáček rýže
| hrst až hrst a půl mražené zeleniny dle chuti (mrkev, brokolice, květák, hrášek aj.)
| špetka koření na ryby
| 2 dl vína (bílé je lepší - nezabarví rizoto, ale s červeným je to také dobré)
| lžíce oleje (nemusí být)
Postup přípravy receptu Ryboto - rybí rizoto:
Rozehřeji troubu na 180 °C. V pekáčku z varného skla (ke kterému mám víko) opražím chvilku na oleji opláchnutou rýži. Přidám zmraženou zeleninu, aby trošku povolila a zaliji troškou vody, aby se to nepřipeklo. Rybu nakrájím na větší kostky a posypu z obou stran hodně kořením na ryby. Přidám ji k rýži, zamíchám a nechám chvilenku dusit. Pak vše zaliji vínem a zbytek doliji vodou tolik, aby byla rýže skoro celá ponořená. Ne víc, aby se nerozvařila a rizoto nebylo kašovité. Počkám až začne voda vřít, přikryji víkem a strčím do trouby. Peču cca 20 minut (podle doby uvedené na obalu rýže). Rizoto je výborné, navoněné vínem a máme ho moc rádi. Navíc Pangasius nemá žádné kosti, takže nemusíme být opatrní.
Fotky receptu Ryboto - rybí rizoto:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!