Použité suroviny receptu Ryby zapečené se žampióny:
4 porce ryby(asi 200 g)
| 4-6 větších žampiónů
| sůl
| kmín
| pepř
| 2-3 stroužky česneku
| 2-3 lžíce másla
| 1/2 hrnku vody
| tuk na vymazání pekáče
| 6-8 větších brambor(uvařených ve šlupce
| 3-4 vejce
| 1 hrnek smetany ke šlehaní
| 4-5 lžic nastrouhaného sýra
Postup přípravy receptu Ryby zapečené se žampióny:
Porce ryby osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a pepřem. Na rozehřátém másle je opečeme po obou stranách. Do tukem vymazaného pekáče rozložíme oloupané, na plátky pokrájené brambory, osolíme, opepříme, poklademe porcemi ryby, plátky oloupaných žampiónů a zalijeme rozšlehanými vejci promíchanými se smetanou a sýrem. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 25 minut.
Fotky receptu Ryby zapečené se žampióny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!