![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
24. 01. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Šťavnatý biftek z tuňáka: Do tlakového hrnce nalijeme 250 ml vody. Biftek z tuňáka potřeme slunečnicovým olejem, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v mouce. Zlehka zatřeseme, aby přebytečná mouka opadala. Mezitím na pánvi ro ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sushi (maki): Rýži odměřte hrníčkem nebo sklenicí, nasypte do hrnce, přidejte asi dvojnásobné mnžství studené vody a properte (rukou). Vodu slijte a postup opakujte asi 6x až 8x - voda z rýže je napoprvé velmi kaln ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ryba naostro: 1) Připravte kořeněné máslo. Rybu lehce osolte, opepřete a poprašte chilli.
2) Máslo důkladně promíchejte se zbylou šťávou a kůrou z limety, chilli kořením a
nadrobno nasekaným koriandrem.
3) ... …více»
|
![]() |
23. 01. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Makrely v bramborách : Makrely nezakryté necháme přes noc rozmrazit v lednici. Omyjene je a vydatně potřeme kořením na ryby. Uložíme do chladu.
Arašídy opečeme na palmovém oleji. V hmoždíři je roztlučemey. Banány oloupe ... …více»
|
![]() |
23. 01. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mořský jazyk po normandsku: Filátka omyjte a pečlivě osušte. Osolte je, opepřete, zakapejte citronovou šťávou a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a rybí maso z obou stran osmažte.
Ve zbytku másla na mírném ohni ... …více»
|
![]() |
23. 01. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Závitky s jablky: Nejdřív připravte vývar. Skrojky ryby (ocásky, ploutve, kosti) vařte dvacet minut v mírně osolené vodě a pak je přeceďte přes jemné síto.
Oloupejte jablka, horní část asi ze třetiny seřízněte a jabl ... …více»
|
![]() |
23. 01. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Grilované filety se salátem a česnekovou kaší: Krevety oloupejte tak, aby schránka zůstala jenom na hlavičce a na posledním dílku ocasu. Osolte je, přidejte kari a zalijte olivovým olejem. Nechte v lednici nejméně dvě hodiny marinovat.
Do rendlí ... …více»
|
![]() |
23. 01. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ryba nadívaná limetkami a bylinkami: Rybu očistíme a po obou jejích bocích provedeme několik ne příliš hlubokých zářezů. Do nich vetřeme hrstku soli a pepře.
Do břišního otvoru ryby nacpeme limetky nasekané na měsíčky, posekanou cibul ... …více»
|
![]() |
22. 01. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapr s mrkví: Porce kapra omyjeme, osušíme a zakapeme citronovou šťávou. Z jogurtu, prolisovaného česneku, soli a najemno nakrájené zelené petrželky vymícháme zálivku, kterou porce kapra zalijeme... ... …více»
|
![]() |
22. 01. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mořská ryba s česnekem: Rybu naporcujeme, osolíme, poaprikujeme a vložíme do vymaštěného pekáčku. Poklademe ji nakrájenými rajčaty, lilkem a paprikami, které jsme osmažili na sádle a nechali vykapat. Potřeme česnekem. Rybu p ... …více»
|