Postup přípravy receptu Závitky s jablky:
Nejdřív připravte vývar. Skrojky ryby (ocásky, ploutve, kosti) vařte dvacet minut v mírně osolené vodě a pak je přeceďte přes jemné síto.
Oloupejte jablka, horní část asi ze třetiny seřízněte a jablko vydlabejte tak, aby vznikl jakýsi soudek o výšce 5 cm. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Položte jablka na plech, rozdělte na ně 60 g másla a pečte je tak čtvrt hodiny; musejí zůstat pěkně vcelku!
Osolte a opepřete filátka, potřete je máslem a rozdělte na ně oloupané krevety. Poté filátka srolujte a přichytněte párátkem. Teplotu v troubě zvyšte o dvacet stupňů, závitky vložte do zapékací mísy, přelijte rybím vývarem a dejte do trouby. Pečte čtvrt hodiny. Pak závitek opatrně vložte do upečeného jablka.
Zbylou šťávu ze zapékací mísy vlijte do kastrůlku, zaprašte moukou a za stálého míchání krátce povařte, aby vznikla hustá hladká omáčka. Přidejte zbylé máslo. Polovinu omáčky oddělte a vmíchejte do ní rajčatové pyré. Větší část obou omáček rozdělte na talíře a posaďte na ně ,soudečky‘ z jablek. Zakápněte bílou i červenou omáčkou a ozdobte nevyloupanými krevetami a bylinkami.