Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jihočeský kapr :
2 kg kapra
| 4 l vody
| 1 ks velký celer
| 1 ks velká cibule
| 3 ks bobkové listy
| 1 lžička tymiánu
| 1/2 kg perníku
| 1/2 kg švestkových povidel
| 1 litr černého piva
| hrozinky
| sušené švestky
| trocha cukru
| ocet
Postup přípravy receptu Jihočeský kapr :
V jedné nádobě uvaříme kapra nakrájeného na porce, ve druhé nádobě zeleninu a koření. Kapra opatrně vyjmeme a oba vývary scedíme dohromady. Přidáme ve studené vodě rozmíchaný perník a dáme vše vařit.
Potom dáme vařit švestky, hrozinky, povidla, přidáme pivo a mandle. Dochutíme cukrem, solí a octem. Kapra přelijeme omáčkou a podáváme studené. Příloha : vánočka
Fotky receptu Jihočeský kapr :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!