Na oleji či sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme trochu cukru a kysané zelí, krátce orestujeme, zalijeme rybím nebo drůbežím vývarem, ochutíme drceným kmínem, sladkou a pálivou paprikou, pepřem, solí a necháme krátce provařit. Spolu s kostkami kapřího masa posypanými rybím kořením vaříme 2 až 3 minuty a pak zahustíme směsí mouky, vody a smetany. Necháme opět chvíli provařit a na závěr přidáme zakysanou smetanu. Ideální přílohou je karlovarský knedlík.
Rada:
Můžete použít i sterilované zelí ve sladkokyselém nálevu.
Poznámka:
Podrobnou přípravu karlovarského knedlíku najdete v receptech pod odkazem Přílohy nebo u dílu Svíčková pro Alberta.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!