Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečená štika:
800 g podkov ze štiky
| sůl
| 100 g másla
| 1 vejce
| 80 g strouhanky
Postup přípravy receptu Pečená štika:
Podkovy omyjeme, osušíme a osolíme. Z másla odkrojíme asi 25 g a vymažeme jim zapékací misku. Do ni potom naskládáme porce štiky. V jiné nádobě si rozšleháme vejce a rybí maso jím přelijeme. Celý povrch a podkovy posypeme slabou vrstvou strouhanky. Zbylé máslo nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je na strouhanku. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 40 minut. Štika připravená tímto způsobem s zachová vláčnost a nevysušuje se. Příloha: vařené brambory.
Fotky receptu Pečená štika:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!