Použité suroviny receptu Rychlá minutka na houbách :
10-15 g sušených křemenáčů nebo jiných hub
| 200 ml zeleninového vývaru z kostky
| 300 g vřetének
| sůl
| 250 g žampionů
| 250 g hlívy ústřičné
| 50 g přepuštěného másla
| 200 g mraženého hrášku
| 150 g smetany
| 1 svazek bazalky
| pepř
| 4 vepřové řízky (po 150 g)
Postup přípravy receptu Rychlá minutka na houbách :
1. Sušené houby omyjeme a namočíme na 10 min. do horkého zeleninového vývaru. Vývar slijeme a zachytíme. Vřeténka uvaříme v osolené vodě podle návodu, slijeme, necháme okapat.
2. Žampiony a hlívy očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky, hlívy rozpůlíme. Houby podusíme na 30 g rozehřátého másla a zalijeme zachyceným vývarem. Přidáme hrášek a smetanu, společně dusíme 2-3 min. Omyjeme bazalku, osušíme, posekáme a přidáme k houbám. Osolíme a opepříme.
3. Plátky masa opečeme na rozehřátém tuku 1-2 min. po každé straně, osolíme a opepříme.
Fotky receptu Rychlá minutka na houbách :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!