Postup přípravy receptu Rychlá příprava čokolády:
Z domova jsem naučená dělat čokoládu tradičním způsobem, tedy rozpustit jí ve vodní lázni, ale kamarádka mě inspirovala k vyzkoušení něčeho jiného. Přinesla mi ovoce polité čokoládou, která měla bezvadnou chuť a navíc zůstávala tekutá. Nejdřív mi své tajemství nechtěla říct, ale pak prozradila, že je to kakao rozpuštěné v mléce. Do poloviny hrníčku nalijete mléko a přidáváte tolik kakao, aby to mělo správnou hustotu, ani příliš tekutou ani tuhou. Nic víc se tam už dávat nemusí. Pokud používáte holandské kakao (bez chuti), tak přidejte trochu cukru. Záleží na tom, kolik té čokodády potřebujete, na dvě až tři porce ten půlšálek stačí. Člověk se nemusí patlat s hrnci a bát se, že se mu čokoláda připálí a navíc to má za tři minuty hotové. Je to chytré a jednoduché a ušetřila jsem díky tomu spoustu času. Vřele doporučuji ;)