Postup přípravy receptu Rychlá žampiónová polévka:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony omyjeme a nakrájíme na kousky nebo na plátky. Žampionů můžeme dát do polévky i více, záleží na jejich velikosti. Sýr rozkrájíme na drobné kostičky.
Cibuli smažíme na másle, než zesklovatí. Přidáme žampiony a dále smažíme, dokud žampiony nezměknou a nezačnou pouštět šťávu. Osolíme a opepříme.
V malém množství horké vody rozmícháme slepičí bujón, naředíme ho asi 1,5 litrem vody a přilijeme k žampionům. Přisypeme vegetu a polévku přivedeme k varu. Pak na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
Starší chleba nakrájíme na malé kostičky a opečeme téměř za sucha - jen na malém množství oleje.
Do polévkové misky vložíme kostky sýru a zalijeme horkou žampionovou polévkou. Do každé porce polévky nasypeme před podáváním hrstku osmaženého chleba a trochu usušené nebo čerstvé pažitky.