Do pánve nejprve nalijeme dvě lžíce rostlinného oleje, rozehřejeme ho a poté do něj přisypeme zmrazenou zeleninu. Zprudka ji smažíme (za občasného míchání) po dobu přibližně pěti minut. Tento způsob vaření uchová zeleninu velmi čerstvou, křehkou, křupavou a plnou vitamínů. Směs wok můžeme smíchat s různými ingrediencemi nakrájenými na drobné kousky a podávat v omáčce, s nudlemi či masem jako přílohu k Vašemu pokrmu nebo samostatně. Výsledkem tak bude vynikající chuť svěže barevné zeleniny, šťavnatého masa a čerstvé chuti bylin a koření. K přípravě dokonce nepotřebujeme ani speciální Wok pánev, stačí jakákoli kuchyňská pánev.
Dobrá rada: Zelenina Wok chutná sama o sobě velice dobře. Můžeme však smíchat zeleninovou směs s oblíbeným masem, rybou či mořskými plody a připravit si tak velmi chutný a zdravý pokrm.
Zdroj:
Findus