Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Rychlé a šťavnaté hovězí:
600 g kvalitního hovězího, například z roštěnce
| 2 lžíce balzamikového octa
| 2 lžíce sójové omáčky
| 2 lžíce vorčesterské omáčky
| svazek jarní cibulky, šikmo nakrájené na kolečka
| 300 g naložených červených paprik, scezených a nakrájených na proužky
| sůl na dochucení (nemusí být)
Postup přípravy receptu Rychlé a šťavnaté hovězí:
1. Maso nakrájejte na tenké proužky – líp to půjde, když bude vychlazené – a dejte do misky (ne kovové). Ocet a obě omáčky spolu promíchejte, přelijte přes maso a nechte aspoň dvacet minut odsát; můžete si ho naložit i den předem.
2. Rozehřejte pánev nebo wok, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Když je dostatečně rozpálená, vsypte do ní maso i s marinádou, přidejte cibulku a za stálého míchání nasucho opékejte asi dvě minuty.
3. Přisypte proužky paprik a všechno opékejte ještě dvě minuty. Pořád promíchávejte. Nakonec jídlo ochutnejte, abyste zjistili, jestli nepotřebuje dosolit (možná to nebude nutné, sójová i vorčesterská omáčka bývají dost slané). Podávejte s rýží, nejlépe v hlubších miskách.
Fotky receptu Rychlé a šťavnaté hovězí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!