Postup přípravy receptu Rychlý hruškový koláč:
Do mísy dáme dva hrnky polohrubé mouky, hrníček moučkového cukru, smetanu, půl hrníčku rozpuštěného másla, jedno vejce (těsto bude nadýchanější, pokud vejce před zamícháním do těsta vyšleháme) a půl balíčku kypřícího prášku. Všechny tyto ingredience dobře smícháme v kašovité těsto.
V druhé míse dochutíme měkký tvaroh s polovinou hrníčku rozpuštěného másla a jednou polévkovou lžící medu.
Hrušky oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na menší čtvrtky.
Vymažeme remosku zbylým máslem, vysypeme hladkou moukou a rozetřeme v ní připravené těsto. Další vrstvou bude ochucený tvaroh a nakonec povrch koláče zakryjeme hruškami. Hruškový koláč lehce poprašíme moučkovým cukrem a trochou skořice.
V mírně vyhřáté remosce zapékáme 25 - 30 minut.